fbpx

Terras aanleggen • Oprit aanleggen

U bent hier: Vakmangids > Terras aanleggen • Oprit aanleggen

Terras aanleggen • Oprit aanleggen: info, kosten & gratis offerte

  GRATIS OFFERTESERVICE

  Waarvoor wilt u een offerte?*

  Welk materiaal wenst u?*

  Een combinatie van materialen is ook mogelijk (Meerdere selecties mogelijk).

  Hoe groot is de oppervlakte?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze aannemers voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   

  Oprit & terras aanleggen

  Een terras of oprit aanleggen vereist precisiewerk: de juiste fundering, een goede afwatering en de correcte helling zijn cruciaal. 3 cruciale redenen om te kiezen voor een goede aannemer voor de aanleg van uw terras of oprit. 

  Wij helpen u met uw zoektocht naar een goede aannemer uit uw buurt. Wij hebben tal van aangesloten tuinaannemers & vloerders die gespecialiseerd zijn in de aanleg van opritten & terrassen in allerlei soorten materialen: klinkers, tegels, kasseien, beton, hout, dolomiet, grasdallen, …

  Aannemer uit uw regio zoeken voor aanleggen van uw oprit en terras.

  Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht iemand kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook iemand waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

  U zal dus tijd moeten investeren om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen. Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste aannemers uit uw eigen regio!

  Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor de aanleg van uw oprit en terras.

  ① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
  Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
  ③ Wij brengen u in contact met 3 bedrijven uit uw regio.
  ④ Kies vrijblijvend welke aannemer het beste bij u past.

  BESTRATINGSWERKEN
  tegels, klinkers, kasseien, natuursteen, beton, hout, dolomiet, grind, grasdallen, asfalt, ...

  FAQ

  Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend voor bouwers & verbouwers.

  Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

  Er kunnen max. 3 aannemers reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste (tuin)aannemer of vloerder te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren. 

  Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

  Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

  Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

  Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken. 

  Bestratingswerken

  De kunst bij de aanleg zit hem onder uw terras of oprit. Een goede fundering en afwatering zijn cruciaal om verzakkingen te voorkomen. Natuurlijk staat of valt de kwaliteit van uw betegeling ook met de kwaliteit van de gekozen materialen.

  Bij sommige woningen is er een put onder de oprit ‘verstopt’. Als u daarop uw wagen wilt parkeren, moet u best ook eerst een verharding leggen en daarop dan uw oprit aanleggen.

  Combinatie van verschillende materialen

  Graag een houten terras aanleggen? Of een combinatie van steen en hout? Met hout kan u namelijk alle kanten uit: rond, rechthoekig, overdekt, modern, landelijk, …

  Geraakt u er zelf niet uit wat de beste oplossing is? Bespreek uw plannen met uw aannemer. Zij kunnen u best vertellen over alle mogelijkheden, obstakels en materialen.

  Aankoop van materialen

  Vooraleer u uw materialen gaat kopen, contacteert u best eerst een aannemer of vloerder. Vaak kan u bij hen betere voorwaarden krijgen omdat zij grotere bestellingen plaatsen bij groothandels.

  Soorten materialen voor uw terras of oprit

  1. Grind 
   Grind zijn afgeronde steentjes van 2 mm tot 100 mm dik. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Ideaal voor budgetvriendelijke & snelle plaatsing.
  2. Dolomiet
   Steentjes. Meestal in ‘beige’, maar beschikbaar in verschillende kleuren & diktes. Een budgetvriendelijke oplossing en ideaal om te combineren met andere materialen.
  3. Beton
   Gepolierd beton. Oogt strak, mooi & modern.
  4. Klinkers
   Ze bestaan in verschillende maten & kleuren. Het voordeel van klinkers is dat ze in verschillende patronen geplaatst kunnen worden: een steens-, halfsteens-, blok- of visgraatverband.
  5. Keramische tegels 
   Een keramische tegel kan er zelfs als natuursteen of hout uitzien. Bij keramische klinkers spreken we meestal van kleiklinkers.
  6. Natuursteen
   Er bestaan veel soorten natuursteen zoals graniet, kalksteen, basalt en zandsteen. Let op: hierbij is een goede afwatering steeds belangrijk.
  7. Kasseien
   Kasseien leggen? Kasseiwerken zijn erg geliefkoosd voor de aanleg van bestrating, parkings, opritten & terrassen. Kasseien zijn onverslijtbaar en geven een ‘natuurlijke look’.
  8. Houten terras
   Hout is een zeer ‘warm’ materiaal dat meestal gebruikt wordt bij terrassen. 
  9. Grasdallen
   Grasdallen bevatten openingen die je met aarde of gras kan opvullen. Ze worden vooral gebruikt om de groene omgeving te bewaren en wateroverlast te vermijden.
  10. Asfalt
   Asfalt wordt gemaakt van grind, zand en vulstof. Tegenwoordig zijn er zelfs gekleurde versies verkrijgbaar. Wordt vooral gebruikt bij bestrating en grote / lange opritten.

  Wat kost bestrating?

  Dat is een goede vraag natuurlijk. Het gaat om maatwerk en we kunnen u dus geen standaard prijzen meegeven. Hieronder enkele richtprijzen:

  Uurtarief€30 à €40 per uur
  Bestrating€ 15 à € 65 per m2, afhankelijk van de materialen..

  De totaalprijs zal dus afhankelijk zijn van het gekozen materiaal (of materialen), de oppervlakte en eventueel bijkomende diensten zoals grond- en graafwerken, stabilisé plaatsen, afbraakwerken, afvoerkosten afwatering, boordstenen, leveringskosten, …

  Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel dus niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

  Heb ik recht op 6% BTW?

  Bij sommige renovatie- en isolatiewerken kan u profiteren van de 6% BTW premie en mogelijk andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

  Alles voor uw tuin...