fbpx

Metaalconstructie | Metaalbewerking | Staalbouw woning

U bent hier: Vakmangids > Metaalconstructies

METAALCONSTRUCTIE: PRIJS, INFO, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

  OFFERTE STAALBOUW

  Welke metaalconstructie of metaalbewerking wenst u?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze aannemers voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   

  Metaal of staal?

  Metaal is een verzamelnaam waaronder staal valt, maar ook bv. inox of ijzer. Als het over constructies gaat zoals bv. een bijgebouw, carport of aanbouw, spreekt men meestal van een metaalconstructie. Gaat het over lassen van metaal, dan spreekt met van metaalbewerking. Gaat het over de bouw van een woning, dan spreekt men meestal over een staalbouw woning.

  Metaalconstructie en staalbouw woning

  Metaalconstructie en staalbouw bieden tal van voordelen. Metaal is een solide basis voor een gebouw en laat verschillende toepassingen toe zoals woningen, aanbouw, overkappingen, garages, toonzalen, loodsen, werkplaatsen, magazijnen, winkelruimtes, stallen, …

  Metaalbewerking

  Een andere veelgebruikte toepassing is laswerken. Men kan staal lassen (metaalbewerking) en op die manier kwalitatief maatwerk leveren zoals bv. metalen trappen, stalen deuren, inox leuningen, etcetera.

  Staalbouw woning

  Woning bouwen met staal biedt tal van voordelen:

  • Meer vrijheid bij de vormgeving.
  • 30% tijdbesparing in vergelijking met een traditionele bouwmethode.
  • Vanwege de kortere bouwperiode dus ook goedkoper in werkuren.
  • Staal is licht, snel, duurzaam en sterk.
  • Kosten efficiënt isoleren & combineerbaar met alle bouwmaterialen
  • Droogbouw systeem
  • 100% recycleerbaar
  • Energiezuinige bouwmethode (ideaal voor een zo laag mogelijk E-peil): koudebruggen, vochtgevoelig materiaal, luchtlekken … Met staal kan u beter isoleren dan met andere materialen.
  • Een ander voordeel is dat woning ‘slanker’ is waardoor er meer binnenruimte is, of waardoor u minder breed hoeft te bouwen om dezelfde ruimte te creëren.

  Metaalconstructies

  Staalbouw is niet alleen uiterst geschikt voor woningen, maar ook voor andere constructies zoals aanbouw, keukenuitbreiding, poolhouse, tuinhuis, veranda, carport, terrasoverkapping, metalen gevelbekleding, …

  Industriebouw

  Metaal is eveneens uiterst geschikt voor bedrijfstoepassingen zoals magazijnen, loodsen, hallen, opslagplaatsen, toonzalen, … De voordelen van staalbouw zijn hier vele malen beter dan traditionele bouwtechnieken.

  Vind de meest geschikte aannemer uit uw regio via Vakmangids.

  Het zoeken van de meest geschikte aannemer kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een bedrijf kiezen. U wilt een goede aannemer vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een firma waarmee u een klik heeft, mensen die u verstaan en meedenken met u.

  Om het juiste aannemingsbedrijf te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen voor metaalbouw.

  Wij helpen u via onze website zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met specialisten in metaalbouw uit uw eigen regio.

  Ontvang vrijblijvend de beste prijs staal- en metaalconstructies.

  ① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
  Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
  ③ Wij brengen u in contact met 3 metaalbedrijven uit uw regio.
  ④ Kies vrijblijvend welk metaalbedrijf het beste bij u past.

  Previous
  Next

  FAQ

  Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

  Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

  Er kunnen max. 3 bedrijven reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste aannemer te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren. 

  Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat aannemingsbedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

  Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen bedrijven uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

  Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar firma’s bij u in de buurt.

  Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

  Prefab

  Alles wordt gemaakt in het atelier waardoor de kwaliteit van het materiaal ook sterker is, en waardoor er ook sneller gewerkt kan worden.

  Afwerking

  Het is niet omdat u kiest voor metaalbouw dat u daarom graag die industriële look graag ziet. Elke constructie, groot of klein, kan afgewerkt worden zoals u dat wenst. Een huis, pergola of carport kan gebouwd zijn met een stalen constructie, maar kan perfect afgewerkt worden met andere materialen zoals hout, glas, bakstenen, crepi, …

  Ook de automatisatie van poorten is bv. perfect mogelijk.

  Isolatie

  Bij een staalskelet is de draagstructuur onafhankelijk van de geïsoleerde buitengevel wat gunstig is voor het E-peil van een woning.

  Wat kost het allemaal?

  Voor een “kleine” constructies  moet u rekening houden met het uurtarief van een lasser (doorgaans +- tussen €30 en €50) + de materiaalkost en eventuele leverings- en plaatsingskost. 

  Voor een woning of aanbouw is het natuurlijk volledig afhankelijk van uw wensen & afwerking. Dat kan vanaf +- €1000/m² tot …. 

  Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

  Heb ik recht op 6% BTW?

  Bij bepaalde verbouwingswerken kunt u genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be

  Ook interesse in andere werken?