fbpx

Laadpaal thuis • Laadpaal kopen

U bent hier: Vakmangids > Laadpaal thuis • Laadpaal kopen

LAADPALEN: PRIJS, KOSTEN & GRATIS OFFERTE

  OFFERTE LAADPAAL KOPEN:

  Welke wagen(s) heeft u?*

  Welke type laadpaal wilt u?

  Meerdere selecties mogelijk.

  Welke netaansluiting heeft u thuis?*

  Gewenste vermogen van laadpunt?*

  Ligt er al een voedingskabel naar de plaats van het laadpunt?

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze firma's voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   

  Laadpaal kopen voor uw woning.

  Uw elektrische auto thuis opladen via het stopcontact of toch maar beter een laadpaal kopen? Het antwoord is simpel: laadpalen zijn uiteraard beter.

  Waarom u een laadpaal thuis nodig heeft:

  Veilig laden van uw elektrische wagen kan via een gewoon stopcontact (met aarding) tot 10 Ampère, maar huishoudelijke stopcontacten zijn niet ontworpen om frequent en langdurig hoge stroom te leveren (risico op verhitting). Het duurt gemiddeld 10u om een auto op te laden via een stopcontact t.o.v. 4u à 5u met een laadpaal thuis.

  Voordelen laadpaal kopen:

  1. Geen risico op oververhitting van uw elektrische installatie thuis.
  2. Een laadpaal thuis levert meer vermogen waardoor uw wagen sneller opgeladen is.
  3. Thuis opladen is goedkoper dan opladen via een openbaar laadpunt.
  4. Heeft u zonnepalen? Dan is het quasi ook nog eens kosteloos.

  De meest geschikte specialist uit uw regio vinden voor laadpalen.

  Het zoeken van de meest geschikte installateur voor laadpalen kan een lastig proces zijn dat redelijk wat van u tijd zal opslorpen. U wilt namelijk niet over 1 nacht ijs gaan en ondoordacht een installateur kiezen. U wilt een goede installateur vinden die een goede prijs / kwaliteit biedt, maar ook een installateur waarmee u een klik heeft, iemand die u verstaat en kan meedenken met u.

  Om de juiste firma te kunnen vinden, zal u dus tijd moeten investeren om enkele bedrijven te contacteren en om de nodige informatie, prijzen en offertes te bekomen?

  Wij helpen u via onze website, zodat dit proces voor u een stuk sneller, makkelijker en aangenamer wordt. Maak gratis & vrijblijvend gebruik van onze offerteservice en wij brengen u in contact met de beste installateurs uit uw eigen regio!

  Ontvang vrijblijvend de beste prijs voor een laadpaal thuis.

  ① Maak gebruik van onze gratis offerteservice.
  Beschrijf zo nauwkeurig mogelijk uw opdracht & wensen.
  ③ Wij brengen u in contact met 3 installateurs uit uw regio.
  ④ Kies vrijblijvend welke installateur het beste bij u past.

  Previous
  Next

  FAQ

  Onze offerteservice is volledig gratis & vrijblijvend.

  Natuurlijk willen we u wel vragen om enkel een aanvraag te doen als er daadwerkelijk interesse is.

  Er kunnen max. 3 installateurs reageren op uw aanvraag. Het is de bedoeling om de juiste elektricien of specialist te vinden en niet om zo veel mogelijk prijzen te vergaren. 

  Beschrijf daarom zo duidelijk mogelijk uw aanvraag. Dit vergroot de kans dat bedrijven gaan reageren op uw offerteaanvraag.

  Dat kan snel gaan natuurlijk. Als u een aanvraagformulier invult, krijgen firma’s uit uw regio een bericht zodat ze op uw aanvraag kunnen reageren.

  Wij kijken naar uw postcode en sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u in de buurt.

  Allereerst geeft u best een zo duidelijk mogelijke beschrijving van de opdracht en daarnaast vragen wij uw contactgegevens zodat geïnteresseerde bedrijven u kunnen contacteren om een offerte op te maken.

  Thuis uw auto opladen

  Een eigen oplaadstation is dus zeer interessant als u een elektrische auto heeft, maar hoeveel kost het nu om uw auto thuis op te laden?

  Het verbruik van uw elektriciteit gaat uiteraard verdubbelen. U doet er dus goed om de goedkoopste energieleverancier uit te zoeken. Afhankelijk van actuele tarieven zal het thuis opladen van uw wagen ongeveer €3,5 tot €5 per 100 km kosten. Dat is natuurlijk goedkoper dan benzine of diesel

  Er zijn verschillende soorten palen:

  Met of zonder vaste kabel? Opladen zonder vaste kabel heeft als voordeel dat u met aparte laadkabels zowel auto’s met type 1 als type 2 aansluiting kan opladen. Een vaste kabel is dan weer iets handiger in gebruik omdat je net geen aparte kabel nodig hebt.

  Type 1 of 2?

  De keuze tussen type 1 of 2 hangt af van uw wagen. Japanse en Amerikaanse merken werken met type 1. Europese merken en Tesla werken met type 2. Europa heeft echter beslist dat in de toekomst auto’s enkel uitgerust mogen worden met type 2. 

  laadpalen

  Gewone of slimme palen? Tegenwoordig kunnen allerlei extra snufjes geïnstalleerd worden. Een slimme paal kan u bv. uw exacte verbruik (kost) vertellen. Dit kan handig zijn als uw werkgever u terugbetaald of als u dit wilt inbrengen in uw boekhouding.

  Met of zonder slot? Hangt uw paal thuis op de oprit en kan iedereen hierbij? Dan wilt u misschien liever geen risico nemen en kiest u best voor een extra slot.

  Wat kosten laadpunten thuis?

  We geven hier enkel richtprijzen mee uiteraard:

  1. De goedkoopste laadpunten kan u vinden vanaf +- €500 tot duurdere exemplaren van +- €900.
  2. De kost van de installatie is afhankelijk de soort paal (monofasig of driefasig) en zal ongeveer tussen de €600 en €1.500 kosten.
  3. Aangezien de installatie een wijziging betreft van uw elektrische installatie, is een herkeuring door een erkend keuringsorganisme verplicht in België. Kostprijs is ongeveer €120 tot €180.

  De totale kostprijs zal dus ergens tussen €1.000 en €3.000 liggen.

  Prijzen vergelijken is geld besparen. Aarzel zeker niet en vraag vrijblijvend offertes aan via onze gratis offerteservice.

  Heb ik recht op 6% BTW?

  Bij bepaalde elektriciteitswerken, uitgevoerd door uw elektricien, kunt u genieten van de 6% BTW-regeling en eventuele andere premies. Kijk dit na via premiezoeker.be.

  Ook andere werken laten uitvoeren?